Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
Wyszukiwanie po identyfikatorze Zamknij close
ZAMKNIJ close
account_circle Jesteś zalogowany jako:
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
keyboard_arrow_up keyboard_arrow_down znajdź
removeA addA insert_drive_fileWEksportuj printDrukuj assignment add Do schowka
Data publikacji: 2003-04-16

Kontakt z żywnością a badania lekarskie

Jestem właścicielem średniego zakładu produkcyjnego. Zajmujemy się produkcją wyrobów garmażeryjnych. Posiadam również punkt sprzedaży swoich produktów. Czy zatrudnieni przeze mnie pracownicy muszą mieć jakieś dodatkowe zaświadczenia lekarskie?
 
Tak, osoby podejmujące prace przy procesie produkcji i pracujące przy obrocie żywnością powinny wykonać badania do celów sanitarno-epidemiologicznych. Badania takie przeprowadza się na wniosek przedsiębiorcy wykonującego działalność z zakresu produkcji i obrotu żywnością.
close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00