Wyszukaj po identyfikatorze keyboard_arrow_down
ZAMKNIJ close
Powiadomienia
wróć do listy [480 z 617]

Klasyfikacja budżetowa odsetek od środków Funduszu Pomocy - stanowisko Regionalnej Izby Obrachunkowej w Łodzi z dnia 1 czerwca 2023 r., sygn. WA 4120-25/2023-w

W odpowiedzi na pismo Pana Starosty zawierające wniosek o udzielenie wyjaśnienia odnośnie klasyfikacji budżetowej dla dochodu JST z tytułu odsetek od środków z Funduszu Pomocy na realizację dodatkowych zadań oświatowych związanych z kształceniem, wychowaniem dzieci uchodźców zgromadzonych na rachunku JST, uprzejmie informuję:

Regionalna Izba Obrachunkowa w Łodzi, po uwzględnieniu bieżącego stanu prawnego w tym ustawy z dnia 13 stycznia 2023 r. o zmianie ustawy o pomocy obywatelom Ukrainy w związku z konfliktem zbrojnym na terytorium tego państwa oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2023, poz. 185), a w szczególności art. 50 ust. 5, który przewiduje, że w roku 2023 jednostki samorządu terytorialnego przekazują do Ministerstwa Finansów informacje, o niewykorzystanych środkach z Funduszu Pomocy.

close POTRZEBUJESZ POMOCY?
Konsultanci pracują od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 - 17:00