Wersja obowiązująca od 2017-06-27 (Dz.U.2017.1259 tekst jednolity)
[Produkty regionalne objęte wymogami weterynaryjnymi] Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:
1) redykołki,
2) oscypka,
3) bryndzy podhalańskiej,
4) bundzu,
5) żentycy
– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.
Wersja obowiązująca od 2017-06-27 (Dz.U.2017.1259 tekst jednolity)
[Produkty regionalne objęte wymogami weterynaryjnymi] Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:
1) redykołki,
2) oscypka,
3) bryndzy podhalańskiej,
4) bundzu,
5) żentycy
– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-07-26 do 2017-06-26
Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:
1) redykołki,
2) oscypka,
3) bryndzy podhalańskiej,
4) [1] bundzu,
5) [2] żentycy
– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.
[1] § 1 pkt 4 dodany przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze (Dz.U. poz. 1002). Zmiana weszła w życie 26 lipca 2016 r.
[2] § 1 pkt 5 dodany przez § 1 rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 28 czerwca 2016 r. zmieniającego rozporządzenie w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze (Dz.U. poz. 1002). Zmiana weszła w życie 26 lipca 2016 r.
Wersja archiwalna obowiązująca od 2010-08-10 do 2016-07-25
Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji:
1) redykołki,
2) oscypka,
3) bryndzy podhalańskiej
– w zakładach zlokalizowanych w regionach o szczególnych ograniczeniach geograficznych.