history Historia zmian
zamknij

Wersja obowiązująca od 2024-02-29    (Dz.U.2024.284 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja obowiązująca od 2024-02-29    (Dz.U.2024.284 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2020-06-29 do 2024-02-28    (Dz.U.2020.1135 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2018-07-18 do 2020-06-28    (Dz.U.2018.1378 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2017-04-25 do 2018-07-17    (Dz.U.2017.826 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2016-05-25 do 2017-04-24    (Dz.U.2016.714 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-04-07 do 2016-05-24    (Dz.U.2015.489 tekst jednolity)

Art. 8. 1. (uchylony)

2. (uchylony)

Wersja archiwalna obowiązująca od 2015-01-01 do 2015-04-06

1. (skreślony).

2. [8] (uchylony).

[8] Art. 8 ust. 2 uchylony przez art. 5 pkt 2 ustawy z dnia 7 listopada 2014 r. o ułatwieniu wykonywania działalności gospodarczej (Dz.U. poz. 1662). Zmiana weszła w życie 1 stycznia 2015 r.

Wersja archiwalna obowiązująca od 2001-06-12 do 2014-12-31    (Dz.U.2001.59.609 tekst jednolity)

1. (skreślony).

2. Minister właściwy do spraw gospodarki w porozumieniu z ministrem właściwym do spraw finansów publicznych określa, w drodze rozporządzenia, maksymalny procentowy udział składników pochodzenia zagranicznego w eksportowanym w ramach kontraktu eksportowego produkcie finalnym, umożliwiający uznanie tego produktu za krajowy.

Wersja archiwalna obowiązująca od 1994-08-19

1. Minister Finansów w porozumieniu z Ministrem Współpracy Gospodarczej z Zagranicą ustala, w drodze zarządzenia, tabelę klasyfikacji krajów w zależności od stopnia ryzyka, o którym mowa w art. 2 i 3.

2. Minister Finansów w porozumieniu z Ministrem Współpracy Gospodarczej z Zagranicą oraz Ministrem Przemysłu i Handlu określa, w drodze rozporządzenia, minimalny procentowy udział składników pochodzenia krajowego w eksportowanym produkcie finalnym, umożliwiający uznanie tego produktu za krajowy.